emmassspraktik.blogg.se

Här bloggar jag om vad som händer på min APL/Praktik.

Kundservice

Kategori: På APL:en

Idag har jag fått tips och råd av Magnus hur jag ska fortsätta utvecklas, och lärt mig våga ringa kundtjänst. Jag har även fått min inloggning till datorsystemet och kassan, vilket känns jätteskönt då jag slipper vara beroende av någon annan!

V. 38

Kategori: På APL:en

På tisdagen vecka 38 lanserade vi Clas Office, vilket är en slags medlemsklubb för företag. Företagen som ansluter sig får tillgång till produkter som bara Clas Office-medlemmar får, 3% rabatt på varje köp, tillgång till att bli fakturakund och andra bra förmåner. Vi pyntade Falu-butiken med massa skyltar etc på laseringsdagen. På kontorsavdelningen hade vi även en dator för att värva kunder och en godisskål för att locka kunder dit. Vi värvade bäst den dagen, även fast vi bara värvade ca 6 företag! Jag värvade dock ingen, och hade den oturen att jag var borta när andra gjorde det.. men jag hinner nog vara med om det senare hoppas jag på! Det var ju så svårt att veta vilka som jobbade på ett företag också.. Så svårt att veta vad en ska fråga.. 
 
På onsdagen hände inget speciellt.. Jag var iväg en stund för att göra teoriprovet till körkortet, som jag dessutom klarade för tredje gången.. Så när jag kom tillbaka var jag helt lyrisk och det resulterade i att jag gjorde mer småfel i kassan än vanligt haha!

9/9 - 14

Kategori: På APL:en

Idag var det en riktigt lärorik dag på Clas Ohlson! Det kom 15 pall med varor (det brukar normalt komma ungefär 6-8st) så de två första timmarna vi hade öppet, fick jag sysselsätta mig med att packa upp varor. Efter lunch fick jag stå med i kassan och refresha hjärnan angående logistik. Sista timmen stod jag i princip helt själv i kassan, David stod med lite bakom bara, så hotjade jag om jag behövde hjälp, men det gick superbra! 
 
Det har börjat en kille på Clas som går ett trainee-program för Clas Ohlson med 5-årig-civilingenjörsutbildning i bagaget. Han presenterade sig på morgonmötet, och berättade lite om trainee-programmet på morgonmötet. Det var intressant att få höra om det, eftersom det är en möjlighet en har i framtiden!

Tisdag och onsdag v.36

Kategori: På APL:en

Det var superroligt att få komma tillbaka till Clas Ohlson igen. Jag följde först med Camilla och plockade lite varor för att refresha hjärnan lite. Jag tog sedan en egen vagn och packade upp varor. Det var varor kvar sedan fredagen, så det fanns varor att plocka upp hela dagen, så det var i princip det jag fick göra hela dagen.
 
På onsdagen fick jag äntligen en tagg för att kunna komma in och ut. Som tur var så var det inte lika mycket varor som på tisdagen, så det vart lite lugnare..