emmassspraktik.blogg.se

Här bloggar jag om vad som händer på min APL/Praktik.

Olika fackord

Kategori: Bilder

Detta är en s.k. "Häst" En sådan brukar användas som klädhängare ute på lagret. Tror nog den kallas för häst ju st för att den är så stor och har fyra "ben" ;)
Här har vi ett T-ställ. Också en typ av klädhängare, dock lite mindre.
En "dubbelhäst" är detta. Fungerar precis som en "vanlig häst" förutom att det får plats dubbelt så mycket på denna då den har två stänger man kan hänga kläder på.
Här är en "vägg". Även alla riktiga väggar ute i butiken på Team Sportia ser ut såhär, men sen finns det ju en del på hjul, som man kan flytta på, för att ändra utseendet i butiken, så som denna. De finns i flera olika storlekar, och den här är av modellen mindre.
Här är ett "Spjut". Även spjuten finns i olika varianter. De som ofta går ut på väggen, som en pinne, kallas också för spjut.
Det var lite svårt att få bild på alla fackord, då många av de är täckta med kläder eller andra prylar. 

Sista dagen

Kategori:

Det vart inget arbete vid kassan idag. Det fanns dock en del att göra på lagret. Jag fick klä på en docka som skulle upp på en vägg, vilket var roligt, då jag aldrig gjort de förut. Efter lunch fick vi gå och köpa kakor på ica. När vi kom tillbaka satte vi oss, alla paktikanter och fikade. Innan vi gick hem, kollade vi igenom pärmen. Mycket var lite oklart, men jag hoppas vi fick till de. De gav oss alla en liten present innan vi gick hem, i form av en träningströja och en vattenflaska. Det kändes tråkigt att gå där ifrån, eftersom jag trivs så bra där.


+ Kassavana

Kategori: På APL:en

Idag fick jag stå i kassan nån timme efter lunch. Det kändes jättebra, även fast det var lite nervöst i början. Till slut kunde jag t.o.m ta några kunder helt själv. Jag kände mig lite mer som en i gänget när jag också kunde springa emellan lagret och kassan. Förhoppningsvis får jag stå där imorgon också :)

En slö torsdag

Kategori:

Idag var det åter igen en slö dag. Vi inventerade lite vantar och mössor som skulle upp på hyllan. En anställd fyllde år idag, så vi fick tårta på fikarasten. Det har varit en rätt bra dag ändå!

Höga höjder

Kategori:

Idag har vi klättrat på stegar, både när vi putsat speglar och tagit ner kläder från höga höjder. Tror nog att jag har kommit ett steg närmare att övervinna min höjdrädsla.

En vägg full av bikinis

Kategori: På APL:en

I fredags hade det kommit in en massa shorts, både junior, dam och herr, som givetvis skulle galgas, så det fick jag och Sofia ägna oss åt hela fredagen.
 
Idag vart vi tre som praktiserade. En kille i åttonde klass från Gylle ska praktisera med oss under veckan, dock verkar han lite blyg, men det släpper nog. Bettan kom och besökte mig idag, hon frågade lite vad jag har fått göra och vad jag vill göra. Hon pratade även med Andreas, som bara spred goda ord om mig vilket kändes jättebra!
Det fanns inte speciellt mycket att göra idag, förutom att galga lite mer shorts och nya jogging-sätt som hade kommit in. Vi fick även fylla på en del i butiken, så som strumpor, vattenflaskor och shorts. Vi fick gå hem redan halv tre, då Andreas inte hade något mer jobb åt oss!
Bjuder på en bild på en vägg vi själva fick "designa"
 

Torsdag

Kategori: På APL:en

Idag fick vi städa lite på lagret, fixa i ordning en vägg ute i butiken och galga lite nya shorts. 
Det var rätt lugnt med andra ord. En anställd sa att hon tyckte det var tråkigt att vi bara skulle vara där en vecka, men när jag sa att vi skulle vara där två veckor så blev hon jätteglad och vi har även fått mycket beröm av henne hela veckan, vilket känns superbra när man vet att man gjort ett bra jobb!

Nummer tre

Kategori: På APL:en

Idag var det mycket armstyrka som krävdes, då vi höll på med att sortera förra årets bikinis som ska börja säljas ute i butiken. Dessa fick vi sätta upp på en "vägg" (en vägg med hjul som står ute i butiken) efter hur vi själv tyckte de passade. Det var roligt att få tycka och designa lite själv. Vi har även fått galga lite byxor, storleksmärka och fylla på ute i butiken, som man brukar få göra, inga konstigheter. 
 
När man jobbar med kläder så tar det mycket på händerna, man blir torr och så vidare, därför frågade jag min handledare Andreas varför vi inte har några handskar på oss när vi arbetar med kläder. De flesta kläderna är ju dessutom behandlade med en massa medel. T.ex Formaldehyd som dessutom är cancerframkallande. Andreas hade dessvärre inget svar på frågan och bad mig fråga butikschefen, så jag ska väl göra det när de kommer tillbaka. 

Dag ett och två

Kategori: På APL:en

Vet egentligen inte vad jag ska skriva, då jag bara har fått göra det vanliga, galga lite kläder, storleksmärka, fylla på vattenflaskor etc.
Idag hade även en annan anställd med sig sin hund. En liten King Charles-spaniel, en valp dessutom, så det var som ett hunddagis ute på lagret, och man fick passa sig så att Saffran, som valpen hette inte åt något olämpligt eller sprang ut i butiken. Dock så hände det ett fåtal gånger ändå.