emmassspraktik.blogg.se

Här bloggar jag om vad som händer på min APL/Praktik.

Kassaräkning

Kategori: På APL:en

Idag fick jag vara med Micke när han räknade kassan. Det var intressant och lärorikt, och det verkar inte så svårt egenlitgen. Jag har bättre förståele för varför det är så viktigt att göra rätt i kassan, t.ex. lägga pengarna åt samma håll osv.

Anställd

Kategori: Allmänt

Idag har jag fyllt i en anställningsblankett på Clas Ohlson. Tjänsten jag har är så som ringin-personal. Det känns skitbra att jag nu finns tillgänglig, så jag hoppas på många samtal framöver!
 
För övrigt har dagen gått kalasbra. Vi har fått ett nytt system gällande reklamationer, så jag har försökt att förstå mig på det. Nu i början när det är nytt så tar det såklart lite tid, men efter ett tag kommer det sitta som en smäck.

Tisdag v.41

Kategori: Allmänt

Jag hade tidig lunch idag, redan klockan 10. Jag såg på schemat att det var tillsammans med Magnus, butikschefen och förstod utifrån det att han ville prata med mig om något. Mycket riktigt, han frågade hur jag går i skolan, alltså vilka tider, vad jag ska göra i sommar osv. Han frågade det eftersom de antaligen kommer personal då, så nu hoppas jag att de ringer!
 
Idag var första dagen jag fått varit helt själv på stationerna. Det känns skönt att jag klarar mig själv, och att jag har de förtroendet. Jag har fått höra av chefen att jag är väldigt ansvarsfull, punktlig och vuxen för min ålder, det känns jätteroligt!
 
Led lampan har tydligen fått nobelpriset. En kund sa till mig idag "visst var det roligt att lampan fick nobelpriset? Äntligen något man förstår vad det är som får priset." Jag visste inte det, men höll med ändå för att inte verka dum haha.
 
Jag har fått komplimanger för mina piercingar ett flertal gånger idag också! Det känns väldigt roligt eftersom så många arbetsgivare inte antsäller folk inom handeln med piercingar eller synliga tatueringar med motiveringen att det "skrämmer upp" kunder och inte passar sig. Jag har aldrig nånsin hört någon kund som sagt något dumt om mina piercingar, jag har istället hört väldigt många som tyckt det varit roligt att jag har de, och tyckt det varit väldigt fint. Jag tror arbetsgivare med den åsikten har fått det hela lite om bakfoten, och det är synd, eftersom många idag har piercingar och tatueringar vilket då kan resultera att de inte får jobb. Det finns inga hygienkrav inom handeln och därför förstår jag inte varför det inte skulle vara okej med piercingar och tatueringar. Jag tycker det är mycket roligare att se folk med originella utseenden som gör att man kommer ihåg dem.