emmassspraktik.blogg.se

Här bloggar jag om vad som händer på min APL/Praktik.

Sista inlägget

Kategori: Allmänt

Nu är praktikperioden slut, vilket känns tråkigt, dock har jag redan fått mitt första jobbpass, så jag hoppas att jag får jobba en hel del nu eftersom jag trivs så bra!

APT

Kategori: På APL:en

Idag, onsdag hade vi APT, som står för arbetsplatsträff. Detta började kl 09, och innan det var alla anställda på plats och hjälptes åt med varorna. Det var roligt att vi var så många, då känns det mer att vi verkligen är ett team! Någon sa att det kändes som en liten tomteverkstad haha..
 
Under APT:n gick vi igenom grejer som vi som säljare bör tänka på, t.ex. att ge varandra feedback. Vi tog upp saker vi tycker är svåra, jobbiga och saker som är bra att tänka på, och sedan diskuterade vi detta. BCn, Merchen och säljansvariga gick även igenom en del information. Vi gick igenom Clas Ohlson Live vilket är ett nytt hjälpmedel för att ytterligare utveckla vår service mot kunderna. Vi tittade först på en film och fick sedan en broschyr som innehåller fem punkter att tänka på.
 
Under APT:n åt vi en gemensam frukost vilket var trevligt!

Skyltfönster

Kategori: På APL:en

Under dessa dagar har jag fått några timmar till att klä granarna som varje år står i skyltfönstret vid rulltrappan. Denna gång stod jag direkt i skyltfönstret och pyntade/byggde, vilket var väldigt skönt då jag slapp frakta granarna från lagret och ut i fönstret. I år fanns det inga mallar över hur de skulle se ut, så jag fick fria händer, eller ja, det vi bestämde var att det skulle vara en vit gran med färgglatt pynt, en grön gran med brons/guld pynt och en tall med silver/rött pynt. Därefter fick jag slänga i vad jag ville. 
 
Idag, onsdag, hade vi klubbdag, vilket innebär att alla medlemmar fick 10% på ett köp. Vi bjöd även på glögg och pepparkakor vid informationsdisken. Det märktes väl att det var klubbdag, då många handla mycket dyra saker just för rabatten. Många hade sparat sig till den här dagen för rabatten också. Som vanligt när det är erbjudanden så kommer det kunder med något det redan köpt och vill "återköpa" produkterna bara för att få rabatt. Det tar onödig tid av oss, och ibland så lönar sig knappt rabatten heller.. Vi kan ju inte neka kunden eftersom det är öppet köp, så det är bara att göra.